Project Category: Bestrating

Client :
Duits Hezingen
Categorie :
Bestrating,Machinewerk,Tuinen

Duits Hezingen

Wij mochten voor onze opdrachtgever de complete tuin aanleggen. Er was geen tuin aanwezig, alleen gras (weiland). De straat is verlegd (door de Duitse gemeente/provincie) Zodat wij het grondwerk konden doen om er één tuin van te maken. Daarnaast nieuwe bestrating en natuurlijk de tuin volledig aangelegd. In de tuin hebben wij tevens een oprit/oprijbaan gemaakt met poort en hekwerk.

Een prachtig project waarbij meerdere specialiteiten van ons ingezet konden worden.

Duits Hezingen staat bekend om het glooiende landschap. Voor dit project is het dan ook niet gek dat we hier op in mochten spelen doormiddel van natuurlijke borders en het omarmen van het al bestaande landschap. Een natuurlijke border paste goed in deze tuin, omdat het een organische en ontspannen sfeer creëert. We hebben een selectie gemaakt van inheemse planten die goed gedijen in de lokale omstandigheden. Dit waren o.a. wilde bloemen, grassen, struiken en kleine bomen. Allen die van nature voorkomen in de regio.

We hebben ook gewerkt met groepsbeplanting, dit houd in dezelfde soort planten in groepen bij elkaar plaatsen in plaats van ze willekeurig te verspreiden. Dit geeft een meer samenhangend en natuurlijk uiterlijk aan de border. Daarnaast hebben wij gekozen voor planten die bloeien in verschillende seizoenen, zodat de border het hele jaar door interesse en kleur biedt. Hoewel een natuurlijke border minder intensief onderhoud vereist dan een strakke, formele border, is regelmatig onderhoud nog steeds belangrijk. 

Complete tuin

Het aanleggen van een complete tuin is een uitdagend project, maar met zorgvuldige planning en uitvoering kun je een prachtige buitenruimte creëren waar je van kunt genieten voor vele jaren.

In de bijgevoegde foto’s is te zien dat er gebruik is gemaakt van diverse planten, een mooie variatie aan kleur en daarnaast is er gevarieerd met de hoogtes van de planten. Dit hoogte verschil zorgt voor een spannend geheel. 

Bestrating

Bestrating met diverse patronen, materialen

Categorie :
Bestrating,Machinewerk

Bestrating

Bestrating verwijst naar het leggen van bestratingsmaterialen zoals stenen, tegels of klinkers om een stevig oppervlak te creëren voor paden, opritten, terrassen of andere buitenruimtes. Bestrating wordt vaak gebruikt in zowel residentiële als commerciële omgevingen om functionele en doeleinden te dienen.

Het leggen van bestrating vereist nauwkeurige planning en uitvoering om een duurzaam en esthetisch resultaat te bereiken. Het is belangrijk om rekening te houden met factoren zoals de ondergrond, drainage, belasting, en het gewenste ontwerp bij het kiezen van bestratingsmaterialen en het plannen van de installatie. Het inhuren van een professionele hovenier of bestrating specialist kan helpen bij het adviseren over de beste materialen en het uitvoeren van de bestratingswerkzaamheden volgens de hoogste normen.

Onderstaand een aantal foto’s van diverse projecten. In de foto’s is goed te zien dat de materiaalkeuze, patronen en varianten zorgen voor een hele eigen sfeer. Van modern tot landelijk of juist puur functioneel.

 

Categorie :
beplanting,Bestrating,Tuinen

Tuin metamorfose

Wij hebben van een klant van ons een leuke video ontvangen die een metamorfose van hun tuin laat zien. Bekijk onderstaande video en zie de diversiteit van werkzaamheden langskomen. 

 

Categorie :
Bestrating,Machinewerk,Tuinen

Diverse projecten

Ons werk is zeer divers en we zijn van meerdere markten thuis. Onderstaand laten we een aantal projecten zien die we hebben mogen doen.

Aanleg zwembad en bestrating

1-jarige beplanting

Boom snoeien

Perziknotenschutting

Project schoolplein

Project vlonder

Categorie :
beplanting,Bestrating,Tuinen
Locatie :
Lonneker

Over dit project

foto’s van een volledig nieuw aangelegde tuin.

Volgroeide tuin: Alles mooi in bloei, veel variatie in kleur en natuurlijke vormen voor deze tuin.

project lonneker 1
project lonnerker 2
project lonneker 3
project lonneker 4

Aanleg van de tuin: De natuurlijke glooiing in aanleg.  Het nieuwe terras is aangelegd en uiteraard de beplanting geplaatst. 

project lonneker 5
project lonneker 6
project lonneker 7
project lonneker 8
project lonneker 9
project lonneker 10
Categorie :
beplanting,Bestrating,Tuinen
Locatie :
Langeveen

Over dit project

Een Langeveen gingen we aan de slag met een tuin waarbij we de tekening via de klant aangeleverd kregen. Nadat wij de tuin hadden leeggehaald hebben we deze opnieuw ingericht zoals de tekening aangaf.

in onderstaande foto’s is de uitwerking te zien. 

project langeveen 1
project langeveen 2
project langeveen 3
project langeveen 4
project langeveen 5
Categorie :
beplanting,Bestrating,Tuinen
Locatie :
Hengelo

Over dit project

Voor een project in Hengelo hebben wij de volledige tuin aangepakt. Na een ontwerp te hebben getekend zijn we de plannen gaan uitvoeren. 

We hebben de tuin leeggehaald en de volledige tuin opnieuw aangelegd. We hebben het staatwerk gedaan en een trampoline ingegraven. 

in onderstaande foto’s is het tuinontwerp te zien en de uitwerking ervan. 

Fam. Jurg aangepast1
project hengelo1
project hengelo 2
project hengelo 3
project hengelo 4
project hengelo 5
project hengelo 6
project hengelo 7
project hengelo 8
Categorie :
Bestrating
Locatie :
Duitsland

Over dit project

Hieronder laten we foto’s zien van een volledig gerenoveerde tuin in Duitsland. Hier hebben we de oude betonbestrating verwijderd en vervangen door gebakken bestrating en bentheimer stenen. 

Bentheimer zandsteen is een zuivere en relatief stevige zandsteen met een gelijkmatige structuur, die zich voor vele doeleinden leent. De steen heeft aanvankelijk een licht geelbruine kleur, die later door verwering steeds donkerder wordt.

project duitsland 3
project duitsland 4
project duitsland 5
project duitsland 7
project duitsland 8
project duitsland 9
project duitsland
project duitsland 2
Categorie :
Bestrating,Machinewerk
Locatie :
Delden

Over dit project

Hieronder is het tuinontwerp te zien van kinderopvang De Mors te Delden, op het ontwerp is te zien hoe wij gewerkt hebben met natuurlijke materialen en veel diversiteit in speelgebieden om voor de kinderen een mooie speelplek te maken met water, zand en diverse speeltoestellen.

Onderstaand de tekening

Onderstaande tekening laat de verschillende hoogtes zien, dit was zeker belangrijk om mee te nemen in de aanleg van alle onderdelen. 

Oprit / toegangsweg

Tevens hebben wij voor het zwembad en kinderopvang een helling aangelegd voor de rolstoelgebruikers/kinderwagens.

Bij het bouwen van een oprit/toegangsweg op een helling is het belangrijk om rekening te houden met de hellinggraad en de stabiliteit van het oppervlak. 

Op de foto’s is te zien dat we hier rekening mee hebben gehouden. Voldoende ruimte wat betreft de doorgang, juiste hellinggraad en een fraai passende geheel bij het gebouw.

project delden 6
project delden 5
tuinproject-delden
project delden 3
project delden 4
project delden 2
Categorie :
beplanting,Bestrating
Locatie :
Borne

Over dit project

In Borne zijn wij begonnen met de eerste werkzaamheden voor deze mooie tuin. Het betreft een tuin bij een fraai nieuwbouwhuis. Ron ten Dikken heeft een tekening gemaakt die de tuin de beoogde uitstaling moet gaan geven. 

In de foto’s is vastgelegd hoe de eerste werkzaamheden zijn verlopen. we vervolgen het plaatsen van de foto’s naarmate het project zich ontwikkeld. 

 

project borne 1
project borne 2
project borne 3
project borne 4
project borne 5
project borne 6
project borne 7