Project Category: Machinewerk

Client :
Duits Hezingen
Categorie :
Bestrating,Machinewerk,Tuinen

Duits Hezingen

Wij mochten voor onze opdrachtgever de complete tuin aanleggen. Er was geen tuin aanwezig, alleen gras (weiland). De straat is verlegd (door de Duitse gemeente/provincie) Zodat wij het grondwerk konden doen om er één tuin van te maken. Daarnaast nieuwe bestrating en natuurlijk de tuin volledig aangelegd. In de tuin hebben wij tevens een oprit/oprijbaan gemaakt met poort en hekwerk.

Een prachtig project waarbij meerdere specialiteiten van ons ingezet konden worden.

Duits Hezingen staat bekend om het glooiende landschap. Voor dit project is het dan ook niet gek dat we hier op in mochten spelen doormiddel van natuurlijke borders en het omarmen van het al bestaande landschap. Een natuurlijke border paste goed in deze tuin, omdat het een organische en ontspannen sfeer creëert. We hebben een selectie gemaakt van inheemse planten die goed gedijen in de lokale omstandigheden. Dit waren o.a. wilde bloemen, grassen, struiken en kleine bomen. Allen die van nature voorkomen in de regio.

We hebben ook gewerkt met groepsbeplanting, dit houd in dezelfde soort planten in groepen bij elkaar plaatsen in plaats van ze willekeurig te verspreiden. Dit geeft een meer samenhangend en natuurlijk uiterlijk aan de border. Daarnaast hebben wij gekozen voor planten die bloeien in verschillende seizoenen, zodat de border het hele jaar door interesse en kleur biedt. Hoewel een natuurlijke border minder intensief onderhoud vereist dan een strakke, formele border, is regelmatig onderhoud nog steeds belangrijk. 

Complete tuin

Het aanleggen van een complete tuin is een uitdagend project, maar met zorgvuldige planning en uitvoering kun je een prachtige buitenruimte creëren waar je van kunt genieten voor vele jaren.

In de bijgevoegde foto’s is te zien dat er gebruik is gemaakt van diverse planten, een mooie variatie aan kleur en daarnaast is er gevarieerd met de hoogtes van de planten. Dit hoogte verschil zorgt voor een spannend geheel. 

Bestrating

Bestrating met diverse patronen, materialen

Client :
Machinewerk
Categorie :
Machinewerk,Tuinen
Locatie :
Diverse locaties

Machinewerk

Machinewerk in de context van tuinieren en landschapsarchitectuur omvat meestal het gebruik van verschillende machines en gereedschappen voor taken zoals grondbewerking, egaliseren, graven, snoeien en meer.

Zaaimachine: Zaaimachine met een rotorkopeg ervoor om de grond eerst mooi los te krijgen voor het zaaien. Daarna word de grond aangerold. De rol zorgt ervoor dat de oneffenheden in het gazon vlak zijn.

Spitmachine: Spitmachine is voor het omspitten van het gazon tot 30/35 cm diepte

Kunstmeststrooier: Deze machine is ervoor om kunstmest, kalk of koemestkorrels te strooien.

Kilverbord: Het egaliseren van een terrein is een belangrijke stap om een mooi en functioneel landschap te creëren. Het is essentieel om de nodige expertise en apparatuur in te zetten om het werk goed uit te voeren. Wij gebruiken hier onder anderen de kilverbord voor. Door ons als professionele hovenier in te schakelen, kun je ervoor zorgen dat het terrein gelijkmatig en correct wordt geëgaliseerd, wat de basis vormt voor verdere tuin- en landschapsprojecten.

Meststrooier: Voordat we gaan spitten zorgen we dat we met de meststrooier bemesting in (grote) gazon’s brengen. Een meststrooier is een tuingereedschap dat wordt gebruikt om meststoffen gelijkmatig over een gazon, tuinbedden of ander beplant gebied te verspreiden. Het doel van het gebruik van een meststrooier is om de bodem te voorzien van de nodige voedingsstoffen voor gezonde plantengroei en om de groei, kleur en vitaliteit van planten te bevorderen.

Doorzaaimachine: Een doorzaaimachine, ook wel bekend als een overseeder, is een tuingereedschap dat wordt gebruikt om graszaad gelijkmatig over een bestaand gazon te verspreiden en in de grond te zaaien. Het doel van doorzaaien is om kale plekken op te vullen, de grasdichtheid te vergroten en de algehele gezondheid en uitstraling van het gazon te verbeteren.

Verticuteermachine: Een verticuteermachine is een tuingereedschap dat wordt gebruikt om de bovenste laag van het gazon te beluchten en te ontdoen van mos, onkruid, vilt en dood gras. Het helpt ook bij het stimuleren van de groei van gezond gras door de wortels meer ruimte te geven om zich te verspreiden en lucht, water en voedingsstoffen beter op te nemen.

Zaagtafel: Een zaagtafel, ook wel bekend als een tafelzaag, is een krachtig gereedschap dat wordt gebruikt om hout, kunststof en andere materialen nauwkeurig te zagen en te bewerken. Het bestaat uit een plat, horizontaal oppervlak met een ingebouwde cirkelzaag die omhoog steekt door een opening in de tafel.

Categorie :
Bestrating,Machinewerk

Bestrating

Bestrating verwijst naar het leggen van bestratingsmaterialen zoals stenen, tegels of klinkers om een stevig oppervlak te creëren voor paden, opritten, terrassen of andere buitenruimtes. Bestrating wordt vaak gebruikt in zowel residentiële als commerciële omgevingen om functionele en doeleinden te dienen.

Het leggen van bestrating vereist nauwkeurige planning en uitvoering om een duurzaam en esthetisch resultaat te bereiken. Het is belangrijk om rekening te houden met factoren zoals de ondergrond, drainage, belasting, en het gewenste ontwerp bij het kiezen van bestratingsmaterialen en het plannen van de installatie. Het inhuren van een professionele hovenier of bestrating specialist kan helpen bij het adviseren over de beste materialen en het uitvoeren van de bestratingswerkzaamheden volgens de hoogste normen.

Onderstaand een aantal foto’s van diverse projecten. In de foto’s is goed te zien dat de materiaalkeuze, patronen en varianten zorgen voor een hele eigen sfeer. Van modern tot landelijk of juist puur functioneel.

 

Categorie :
Bestrating,Machinewerk,Tuinen

Diverse projecten

Ons werk is zeer divers en we zijn van meerdere markten thuis. Onderstaand laten we een aantal projecten zien die we hebben mogen doen.

Aanleg zwembad en bestrating

1-jarige beplanting

Boom snoeien

Perziknotenschutting

Project schoolplein

Project vlonder

Categorie :
Bestrating,Machinewerk
Locatie :
Delden

Over dit project

Hieronder is het tuinontwerp te zien van kinderopvang De Mors te Delden, op het ontwerp is te zien hoe wij gewerkt hebben met natuurlijke materialen en veel diversiteit in speelgebieden om voor de kinderen een mooie speelplek te maken met water, zand en diverse speeltoestellen.

Onderstaand de tekening

Onderstaande tekening laat de verschillende hoogtes zien, dit was zeker belangrijk om mee te nemen in de aanleg van alle onderdelen. 

Oprit / toegangsweg

Tevens hebben wij voor het zwembad en kinderopvang een helling aangelegd voor de rolstoelgebruikers/kinderwagens.

Bij het bouwen van een oprit/toegangsweg op een helling is het belangrijk om rekening te houden met de hellinggraad en de stabiliteit van het oppervlak. 

Op de foto’s is te zien dat we hier rekening mee hebben gehouden. Voldoende ruimte wat betreft de doorgang, juiste hellinggraad en een fraai passende geheel bij het gebouw.

project delden 6
project delden 5
tuinproject-delden
project delden 3
project delden 4
project delden 2