Project Category: Tuinen

Client :
Duits Hezingen
Categorie :
Bestrating,Machinewerk,Tuinen

Duits Hezingen

Wij mochten voor onze opdrachtgever de complete tuin aanleggen. Er was geen tuin aanwezig, alleen gras (weiland). De straat is verlegd (door de Duitse gemeente/provincie) Zodat wij het grondwerk konden doen om er één tuin van te maken. Daarnaast nieuwe bestrating en natuurlijk de tuin volledig aangelegd. In de tuin hebben wij tevens een oprit/oprijbaan gemaakt met poort en hekwerk.

Een prachtig project waarbij meerdere specialiteiten van ons ingezet konden worden.

Duits Hezingen staat bekend om het glooiende landschap. Voor dit project is het dan ook niet gek dat we hier op in mochten spelen doormiddel van natuurlijke borders en het omarmen van het al bestaande landschap. Een natuurlijke border paste goed in deze tuin, omdat het een organische en ontspannen sfeer creëert. We hebben een selectie gemaakt van inheemse planten die goed gedijen in de lokale omstandigheden. Dit waren o.a. wilde bloemen, grassen, struiken en kleine bomen. Allen die van nature voorkomen in de regio.

We hebben ook gewerkt met groepsbeplanting, dit houd in dezelfde soort planten in groepen bij elkaar plaatsen in plaats van ze willekeurig te verspreiden. Dit geeft een meer samenhangend en natuurlijk uiterlijk aan de border. Daarnaast hebben wij gekozen voor planten die bloeien in verschillende seizoenen, zodat de border het hele jaar door interesse en kleur biedt. Hoewel een natuurlijke border minder intensief onderhoud vereist dan een strakke, formele border, is regelmatig onderhoud nog steeds belangrijk. 

Complete tuin

Het aanleggen van een complete tuin is een uitdagend project, maar met zorgvuldige planning en uitvoering kun je een prachtige buitenruimte creëren waar je van kunt genieten voor vele jaren.

In de bijgevoegde foto’s is te zien dat er gebruik is gemaakt van diverse planten, een mooie variatie aan kleur en daarnaast is er gevarieerd met de hoogtes van de planten. Dit hoogte verschil zorgt voor een spannend geheel. 

Bestrating

Bestrating met diverse patronen, materialen

Client :
Machinewerk
Categorie :
Machinewerk,Tuinen
Locatie :
Diverse locaties

Machinewerk

Machinewerk in de context van tuinieren en landschapsarchitectuur omvat meestal het gebruik van verschillende machines en gereedschappen voor taken zoals grondbewerking, egaliseren, graven, snoeien en meer.

Zaaimachine: Zaaimachine met een rotorkopeg ervoor om de grond eerst mooi los te krijgen voor het zaaien. Daarna word de grond aangerold. De rol zorgt ervoor dat de oneffenheden in het gazon vlak zijn.

Spitmachine: Spitmachine is voor het omspitten van het gazon tot 30/35 cm diepte

Kunstmeststrooier: Deze machine is ervoor om kunstmest, kalk of koemestkorrels te strooien.

Kilverbord: Het egaliseren van een terrein is een belangrijke stap om een mooi en functioneel landschap te creëren. Het is essentieel om de nodige expertise en apparatuur in te zetten om het werk goed uit te voeren. Wij gebruiken hier onder anderen de kilverbord voor. Door ons als professionele hovenier in te schakelen, kun je ervoor zorgen dat het terrein gelijkmatig en correct wordt geëgaliseerd, wat de basis vormt voor verdere tuin- en landschapsprojecten.

Meststrooier: Voordat we gaan spitten zorgen we dat we met de meststrooier bemesting in (grote) gazon’s brengen. Een meststrooier is een tuingereedschap dat wordt gebruikt om meststoffen gelijkmatig over een gazon, tuinbedden of ander beplant gebied te verspreiden. Het doel van het gebruik van een meststrooier is om de bodem te voorzien van de nodige voedingsstoffen voor gezonde plantengroei en om de groei, kleur en vitaliteit van planten te bevorderen.

Doorzaaimachine: Een doorzaaimachine, ook wel bekend als een overseeder, is een tuingereedschap dat wordt gebruikt om graszaad gelijkmatig over een bestaand gazon te verspreiden en in de grond te zaaien. Het doel van doorzaaien is om kale plekken op te vullen, de grasdichtheid te vergroten en de algehele gezondheid en uitstraling van het gazon te verbeteren.

Verticuteermachine: Een verticuteermachine is een tuingereedschap dat wordt gebruikt om de bovenste laag van het gazon te beluchten en te ontdoen van mos, onkruid, vilt en dood gras. Het helpt ook bij het stimuleren van de groei van gezond gras door de wortels meer ruimte te geven om zich te verspreiden en lucht, water en voedingsstoffen beter op te nemen.

Zaagtafel: Een zaagtafel, ook wel bekend als een tafelzaag, is een krachtig gereedschap dat wordt gebruikt om hout, kunststof en andere materialen nauwkeurig te zagen en te bewerken. Het bestaat uit een plat, horizontaal oppervlak met een ingebouwde cirkelzaag die omhoog steekt door een opening in de tafel.

Categorie :
snoeien,Tuinen

Snoeiwerkzaamheden

Snoeiwerkzaamheden zijn essentieel voor het behoud en de gezondheid van planten, struiken en bomen in de tuin. Door regelmatig snoeiwerkzaamheden uit te voeren, kun je de gezondheid, vorm en esthetiek van je planten en bomen verbeteren.

De timing van het snoeien kan variëren afhankelijk van het type plant. Over het algemeen is het het beste om te snoeien tijdens de rustperiode van de plant, meestal in de late winter of vroege lente voordat de groeiseizoen begint. Bloeiende planten kunnen het beste worden gesnoeid na de bloei.

Net als de timing kan ook het doel van snoeien variëren, waaronder het verwijderen van dode, zieke of beschadigde takken, het bevorderen van een gezonde groei, het vormgeven van de plant, het stimuleren van bloei en het beheersen van de grootte.

Hieronder laten we foto’s zien die diverse snoeiwerkzaamheden uitgevoerd door ons laten zien. 

 

Categorie :
kunstgras,Tuinen
Locatie :
Diverse locaties

Kunstgras

Kunstgras is een populair alternatief voor natuurlijk gras in tuinen, sportvelden, speelplaatsen en andere buitenruimtes. Het biedt verschillende voordelen ten opzichte van natuurlijk gras, zoals lagere onderhoudskosten, duurzaamheid en het hele jaar door groen uiterlijk.

Bij het overwegen van kunstgras voor je tuin is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals het gewenste gebruik, de klimatologische omstandigheden, de beschikbare budget en de esthetische voorkeuren. Bij ons kan je professioneel advies in winnen en verschillende soorten kunstgras vergelijken voordat je een beslissing neemt.

Wij zijn dealer van Royal Grass, bij onze zaak is een voorbeeldtuin te bezichtigen. Tevens hebben wij een specialist in ons team wat betreft kunstgras leggen.

Categorie :
beplanting,Bestrating,Tuinen

Tuin metamorfose

Wij hebben van een klant van ons een leuke video ontvangen die een metamorfose van hun tuin laat zien. Bekijk onderstaande video en zie de diversiteit van werkzaamheden langskomen. 

 

Categorie :
Bestrating,Machinewerk,Tuinen

Diverse projecten

Ons werk is zeer divers en we zijn van meerdere markten thuis. Onderstaand laten we een aantal projecten zien die we hebben mogen doen.

Aanleg zwembad en bestrating

1-jarige beplanting

Boom snoeien

Perziknotenschutting

Project schoolplein

Project vlonder

Categorie :
beplanting,Bestrating,Tuinen
Locatie :
Lonneker

Over dit project

foto’s van een volledig nieuw aangelegde tuin.

Volgroeide tuin: Alles mooi in bloei, veel variatie in kleur en natuurlijke vormen voor deze tuin.

project lonneker 1
project lonnerker 2
project lonneker 3
project lonneker 4

Aanleg van de tuin: De natuurlijke glooiing in aanleg.  Het nieuwe terras is aangelegd en uiteraard de beplanting geplaatst. 

project lonneker 5
project lonneker 6
project lonneker 7
project lonneker 8
project lonneker 9
project lonneker 10
Categorie :
beplanting,Bestrating,Tuinen
Locatie :
Langeveen

Over dit project

Een Langeveen gingen we aan de slag met een tuin waarbij we de tekening via de klant aangeleverd kregen. Nadat wij de tuin hadden leeggehaald hebben we deze opnieuw ingericht zoals de tekening aangaf.

in onderstaande foto’s is de uitwerking te zien. 

project langeveen 1
project langeveen 2
project langeveen 3
project langeveen 4
project langeveen 5
Categorie :
beplanting,Bestrating,Tuinen
Locatie :
Hengelo

Over dit project

Voor een project in Hengelo hebben wij de volledige tuin aangepakt. Na een ontwerp te hebben getekend zijn we de plannen gaan uitvoeren. 

We hebben de tuin leeggehaald en de volledige tuin opnieuw aangelegd. We hebben het staatwerk gedaan en een trampoline ingegraven. 

in onderstaande foto’s is het tuinontwerp te zien en de uitwerking ervan. 

Fam. Jurg aangepast1
project hengelo1
project hengelo 2
project hengelo 3
project hengelo 4
project hengelo 5
project hengelo 6
project hengelo 7
project hengelo 8
Categorie :
Bestrating,Tuinen
Locatie :
Vasse

Over dit project

Gerenoveerde tuin met straatwerk, hoogteverschil opgevangen met bentheimer stenen

project vasse 1
project vasse 2
project vasse 3
project vase 4
project vasse 6
project vasse 7