Machinewerk

Client :
Machinewerk
Categorie :
Machinewerk,Tuinen
Locatie :
Diverse locaties

Machinewerk

Machinewerk in de context van tuinieren en landschapsarchitectuur omvat meestal het gebruik van verschillende machines en gereedschappen voor taken zoals grondbewerking, egaliseren, graven, snoeien en meer.

Zaaimachine: Zaaimachine met een rotorkopeg ervoor om de grond eerst mooi los te krijgen voor het zaaien. Daarna word de grond aangerold. De rol zorgt ervoor dat de oneffenheden in het gazon vlak zijn.

Spitmachine: Spitmachine is voor het omspitten van het gazon tot 30/35 cm diepte

Kunstmeststrooier: Deze machine is ervoor om kunstmest, kalk of koemestkorrels te strooien.

Kilverbord: Het egaliseren van een terrein is een belangrijke stap om een mooi en functioneel landschap te creëren. Het is essentieel om de nodige expertise en apparatuur in te zetten om het werk goed uit te voeren. Wij gebruiken hier onder anderen de kilverbord voor. Door ons als professionele hovenier in te schakelen, kun je ervoor zorgen dat het terrein gelijkmatig en correct wordt geëgaliseerd, wat de basis vormt voor verdere tuin- en landschapsprojecten.

Meststrooier: Voordat we gaan spitten zorgen we dat we met de meststrooier bemesting in (grote) gazon’s brengen. Een meststrooier is een tuingereedschap dat wordt gebruikt om meststoffen gelijkmatig over een gazon, tuinbedden of ander beplant gebied te verspreiden. Het doel van het gebruik van een meststrooier is om de bodem te voorzien van de nodige voedingsstoffen voor gezonde plantengroei en om de groei, kleur en vitaliteit van planten te bevorderen.

Doorzaaimachine: Een doorzaaimachine, ook wel bekend als een overseeder, is een tuingereedschap dat wordt gebruikt om graszaad gelijkmatig over een bestaand gazon te verspreiden en in de grond te zaaien. Het doel van doorzaaien is om kale plekken op te vullen, de grasdichtheid te vergroten en de algehele gezondheid en uitstraling van het gazon te verbeteren.

Verticuteermachine: Een verticuteermachine is een tuingereedschap dat wordt gebruikt om de bovenste laag van het gazon te beluchten en te ontdoen van mos, onkruid, vilt en dood gras. Het helpt ook bij het stimuleren van de groei van gezond gras door de wortels meer ruimte te geven om zich te verspreiden en lucht, water en voedingsstoffen beter op te nemen.

Zaagtafel: Een zaagtafel, ook wel bekend als een tafelzaag, is een krachtig gereedschap dat wordt gebruikt om hout, kunststof en andere materialen nauwkeurig te zagen en te bewerken. Het bestaat uit een plat, horizontaal oppervlak met een ingebouwde cirkelzaag die omhoog steekt door een opening in de tafel.