Duits Hezingen

Client :
Duits Hezingen
Categorie :
Bestrating,Machinewerk,Tuinen

Duits Hezingen

Wij mochten voor onze opdrachtgever de complete tuin aanleggen. Er was geen tuin aanwezig, alleen gras (weiland). De straat is verlegd (door de Duitse gemeente/provincie) Zodat wij het grondwerk konden doen om er één tuin van te maken. Daarnaast nieuwe bestrating en natuurlijk de tuin volledig aangelegd. In de tuin hebben wij tevens een oprit/oprijbaan gemaakt met poort en hekwerk.

Een prachtig project waarbij meerdere specialiteiten van ons ingezet konden worden.

Duits Hezingen staat bekend om het glooiende landschap. Voor dit project is het dan ook niet gek dat we hier op in mochten spelen doormiddel van natuurlijke borders en het omarmen van het al bestaande landschap. Een natuurlijke border paste goed in deze tuin, omdat het een organische en ontspannen sfeer creëert. We hebben een selectie gemaakt van inheemse planten die goed gedijen in de lokale omstandigheden. Dit waren o.a. wilde bloemen, grassen, struiken en kleine bomen. Allen die van nature voorkomen in de regio.

We hebben ook gewerkt met groepsbeplanting, dit houd in dezelfde soort planten in groepen bij elkaar plaatsen in plaats van ze willekeurig te verspreiden. Dit geeft een meer samenhangend en natuurlijk uiterlijk aan de border. Daarnaast hebben wij gekozen voor planten die bloeien in verschillende seizoenen, zodat de border het hele jaar door interesse en kleur biedt. Hoewel een natuurlijke border minder intensief onderhoud vereist dan een strakke, formele border, is regelmatig onderhoud nog steeds belangrijk. 

Complete tuin

Het aanleggen van een complete tuin is een uitdagend project, maar met zorgvuldige planning en uitvoering kun je een prachtige buitenruimte creëren waar je van kunt genieten voor vele jaren.

In de bijgevoegde foto’s is te zien dat er gebruik is gemaakt van diverse planten, een mooie variatie aan kleur en daarnaast is er gevarieerd met de hoogtes van de planten. Dit hoogte verschil zorgt voor een spannend geheel. 

Bestrating

Bestrating met diverse patronen, materialen