Graszoden

Graszoden

Graszoden zijn kleine stukken gras die zijn voorgekweekt en vervolgens worden uitgerold op een nieuw gazongebied.

Graszoden bestaan uit grasplanten met een gezonde wortelstructuur die zijn opgegroeid op een kwekerij. Ze worden met een dunne laag grond samengehouden en kunnen gemakkelijk worden uitgerold op een voorbereide bodem. Voordat graszoden worden gelegd, moet de bodem goed worden voorbereid. Dit omvat het verwijderen van stenen, onkruid en andere obstakels, het egaliseren van de grond en het toevoegen van geschikte bodemverbeteraars.

Verschillende soorten graszoden zijn beschikbaar, elk met zijn eigen kenmerken. Sommige zijn beter geschikt voor schaduw, terwijl andere goed gedijen in zonnige omstandigheden. Graszoden kunnen meestal het hele jaar door worden gelegd, maar het voorjaar en de vroege herfst zijn vaak ideale tijden. Vermijd het leggen van graszoden tijdens extreem warme zomermaanden.

 

Goede service

Wij bieden diverse services aan om uw tuin goed te onderhouden.

Bekwame tuinders

Onze ervaring zetten wij in om uw tuin compleet te verzorgen.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Direct resultaat

Graszoden bieden direct een groen gazon, in tegenstelling tot het zaaien van graszaad, wat tijd kost om te groeien. Daarnaast is er minder ruimte voor onkruid om te groeien in vergelijking met ingezaaid gras. Omdat graszoden al volwassen gras bevatten.