Overkapping

Overkappingen

Een overkapping is een structuur die is ontworpen om beschutting te bieden tegen verschillende weersomstandigheden, zoals zon, regen, wind of sneeuw. Overkappingen worden vaak gebruikt om buitenruimtes functioneler te maken, zoals terrassen, tuinen of andere open gebieden. Enkele veelvoorkomende soorten overkappingen zijn:

Terrasoverkappingen: Bedoeld om beschutting te bieden aan je terras of buitenruimte. Het kan verschillende vormen aannemen, van een eenvoudig dak tot meer complexe structuren met zijpanelen.

Prieel: Een vrijstaande overkapping met open zijden, vaak gebruikt als decoratief element in tuinen. Het heeft meestal een open structuur en kan dienen als een rustige plek om te ontspannen.

Veranda: Een overdekt gedeelte aan de voorkant of achterkant van een huis. Het kan verschillende vormen aannemen, van eenvoudige overkappingen tot meer uitgebreide structuren met ramen en muren.

Serre: Een overkapping met veel glas, ontworpen om planten te laten groeien of om als een extra leefruimte te dienen. Het laat veel natuurlijk licht binnen en biedt bescherming tegen weersinvloeden.

Tuinhuis met overkapping: Sommige tuinhuizen hebben een aangrenzende overkapping die extra beschutting biedt. Dit kan dienen als opslagruimte of als een overdekte zithoek.

Materialen: Overkappingen kunnen worden gebouwd met verschillende materialen, waaronder hout, metaal, aluminium of kunststof. De keuze van het materiaal hangt af van de gewenste uitstraling, duurzaamheid en onderhoudsbehoeften.

Goede service

Wij bieden diverse services aan om uw tuin goed te onderhouden.

Bekwame tuinders

Onze ervaring zetten wij in om uw tuin compleet te verzorgen.
P4180312-300x225

Waar nog meer aan denken

Bij het plannen van een overkapping is het belangrijk om rekening te houden met de functie, de locatie, het klimaat en de architecturale stijl van het huis. Ook kunnen lokale bouwvoorschriften van invloed zijn op het ontwerp en de constructie van de overkapping. Professioneel advies in winnen is wat dit betreft altijd belangrijk. Controleer eventuele vergunningen voordat je begint met de bouw.